Bestill time

TLF: 35 52 51 56
eller

Adresse

Kverndalsgata 2A,
3717 Skien
Se kart her

2. etg - Vi har heis

Åpningstider

Man - Fre: KL. 08.15 - 15.15
No items found.

Tap av tenner og erstatning av disse

For å erstatte tapte tenner finnes det i hovedregel tre måter å gjøre dette på. Hva man velger bestemmes blant annet av hvor mange tenner som skal erstattes, hvor bra resttennene er, kvalitet og mengde med kjeveben, behandlingstid, økonomi og mye annet.

1. Avtagbar løsning.

Helproteser er aktuelt om man mangler alle tenner i en kjeve.  

Delprotese brukes når man har noen støttetenner igjen, og forankres med metall-fester på disse støttetennene. Noe av metallet blir ofte synlig, men vi etterstreber å gjøre disse så estetisk «pene» som mulig.

2. Bro

En bro kan erstatte en eller flere tenner som mangler. Den er laget i et sterkt materiale og utformes slik at det ser ut som egne tenner. Broen limes permanent fast på tennene på hver side av tannlukken , og har et eller flere mellomledd som erstatter den/de tennene som mangler. Nabotennene må først slipes til av tannlegen, slik at de skaper et godt feste for broen.

3. Implantat

Fiksturer/titanskruer settes inn i kjevebenet og gror fast der som erstatning for egne tannrøtter.  Når disse er grodd inn kan man så skru eller sementere på tenner laget i et veldig sterkt keramisk materiale, en kombinasjon av metall og keramikk eller protesemateriale. Implantatbehandling kan erstatte alt fra enkelttenner til helt tannløse kjever. Det er veldig viktig med en grundig forundersøkelse for å planlegge både antall implantater, optimal plassering av disse, kvalitet på kjeveben og hvordan bittet fungerer.

Man kan også få satt inn implantater i form av «knappefester» for å få en helprotese i underkjeven til å sitte bedre, en behandling som ofte utløser HELFO refusjon og gir en veldig liten egenandel.

Ta kontakt
med oss

35 52 51 56
post@tannlegene-nikolaisen.no
Kverndalsgata 2A, 3717 Skien
Vi er medlem av:
Tusen takk !
Din beskjed er sendt og vi kontakter deg så snart vi kan.
Ha en fortsatt fin dag :)
Oops! Noe gikk galt. Din beskjed er ikke sendt.
Forsøk igjen, eller kontakt oss på telefon eller e-post istedet.

Du finner oss her

Copyright 2020 - Tannlegene Nikolaisen
Utviklet av Annec Design